Drobljenac od jabuka s Nutellom®

SASTOJCI za 8 porcija

Za bazno tijesto:

  • 180 g običnog brašna
  • 120 g maslaca
  • 120 g šećera

Za punjenje:

  • 1 kg jabuka
  • 70 g šećera
  • 20 g maslaca

Kao dodatak:

  • 120 g Nutella® (15 g/porcija)

Korak 1

Za bazno tijesto: pomiješajte maslac zajedno sa šećerom i tek onda dodajte brašno. Ostavite da odstoji. U međuvremenu ogulite jabuke, narežite ih na kockice i skuhajte zajedno sa šećerom i maslacem.

Korak 2

Razdijelite jabuke u keramičke posudice za pečenje. Prekrijte ih smjesom koju ste pripremili. Pecite oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.

Korak 3

Ukrasite posudice s Nutellom®.

Engleski klasik sa talijanskim štihom. Pripremite ovaj drobljenac od jabuka s Nutellom® i poslužite svim prijateljima dobrog srca.