Baci di Dama („Damini poljupci“) s Nutellom®

SASTOJCI za 8 porcija

  • 300g običnog brašna
  • 300g prženih lješnjaka
  • 200g šećera
  • 200g omekšanog maslaca
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 jaje

Za kraj:

  • 120 g Nutelle® (15 g/porcija)

Korak 1

U zdjeli pomiješajte sve sastojke kako biste dobili glatku kompaktnu smjesu. Oblikujte smjesu u kuglu, pokrijte je plastičnom folijom i ostavite da miruje u hladnjaku minimalno sat vremena.

Korak 2

Nakon sat vremena nježno počnite mijesiti tijesto na brašnom posipanoj ploči te ga razdijelite u kuglice koje su velike kao pola oraha. Stavite kuglice na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, blago ih pritisnite kako bi s donje strane postale ravne. Stavite lim u pećnicu prethodno zagrijanu na 150°C i pecite 10 minuta. Izvadite i ohladite na rešetki za hlađenje.

Korak 3

Zalijepite keksiće, koristeći Nutellu® kao ljepilo. Prethodno je stavite u vrećicu za kreme.

Najromantičniji poljubac koji možete dobiti, sastavljen od dvije polovice koje kao da se ljube, a spaja ih malo čokolade. Glavni kuhar savojske dinastije vjerojatno je bio zaljubljen kad je izmislio ovaj desert. Upravo njemu posvećujemo naš recept za Baci di Dama („Damini poljupci“) s Nutellom®.